2016. január 29., péntek

Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel.











 Hozzávalók:


1 kk fűszerpaprika
 1 ek mustár.
cayenne bors 1 kk.
1 gerezd kis fokhagyma reszelve
 30 dkg sertéskaraj inaktól megtisztítva
 5 ek olaj
 fusilitészta (vagy csavart tészta) 300 g
Cukkini, apró kockákra vágva 1/2 db
1 marék aprított vargányagomba lehet fagyasztott
 10 dkg mascarpóne
aszalt paradicsom, apróra vágva 6 db
gorgonzola, morzsolva 8 dkg
Petrezselyem és snidling, finomra vágva 1-1 köteg
Zöldcitrom, leve és héja 1 db
Bazsalikom, apróra vágva
 fehér balzsamecet 0,5-1 dl
 2 ek méz
 1 dl olivaolaj
 étkezési só ízlés szerint
bors, frissen őrölve ízlés szerint
Madársaláta 1 doboz 20 dkg


Elkészítése:

Hideg sült karaj

Kevés olajat, fűszerpaprikát, mézet, mustárt, frissen őrölt borsot, cayenne borsot, sót, reszelt fokhagymát elkeverünk. A karajról levágjuk a hártyát, majd beleforgatjuk a pácba. Kevés zsiradékon körbepirítjuk, utána előmelegített, 170 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk, hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük a lehető legvékonyabbra.

Tésztasaláta

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük, kevés tészta főzővizet felfogunk. Olívaolajjal meglocsoljuk a tésztát. Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk a cukkinit és a gombát, sózzuk, borsozzuk. A mascarpone sajthoz adunk egy kis olívaolajat, fehér balzsamecetet, a pirított cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot, morzsolt sajtot, petrezselymet és snidlinget, reszelt zöldcitrom héját és pár csepp levét. A kész öntetbe forgatjuk a tésztát, ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk.

Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá. Ezzel a páccal megkenjük a hideg karajszeleteket. A tésztasalátát egy mélytányérba tesszük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madárbegysalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése