2015. november 5., csütörtök

Édesburgonya krémleves.



Hozzávalók:


Elkészítése:


 A hagymát és a burgonyákat pucoljuk meg, majd a burgonyát aprítsuk kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágjuk cikkekre.
Egy sütésálló serpenyőbe öntsünk  olajat . Tegyük rá a felkockázott burgonyát, a felcikkezett vöröshagymát a fokhagymagerezdekkel együtt.Sózzuk borsozzuk meg őket,tegyük rá az aprított zsályát majd kicsit forgassuk át benne az édesburgonyákat és a hagymát is.180 C-ra előmelegített sütőbe és 25-30 percen át süssük, míg megpirulnak szépen.Most tegyük át a hagymát és a burgonyákat egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át főzzük. Húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel törjük pépesre össze.Adjuk hozzá a joghurtot és újra forraljuk fel azzal is. Ízlés szerint még fűszerezzük  meg. Vajon pirított gombával,és sonkacsipsszel vágott petrezselyemmel kínáljuk.

Kócos kifli.










Hozzávalók a
 tésztához:

50 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
pici só
6 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
12 dkg darált dió
6-8 dkg barna nádcukor
10 dkg olvasztott margarin
A szóráshoz:
1 teáskanál fahéj porcukor


A lisztből, a cukorból, az élesztőből, a tejből a sóval és a margarinnal kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kelés után kinyújtjuk 1-1,5 centi vastagságúra. A tésztából hosszú háromszögeket vágunk, egyik oldalát bekenjük  a margarinnal, utána a cukros dióval megszórjuk vastagon. Úgy csavarjuk fel, hogy a diós krém kívül legyen.
Aki szereti annak,mert én nem szórtam meg,hiszen így is elég édes lett.
Sütés után megszórjuk fahéjas porcukorral.

Helyezés 3. Kiskegyed recepttár.

Az októberi,és novemberi Kiskegyed recepttár újságban megjelent 3-ik helyezést értem el a Mozart gombóc nevű deszertemmel.Ezeket a csodás  Sencor márkájú háztartási robotgépet,vízforralót,és digitális mérleget kaptam jutalmul.