2015. november 2., hétfő

Rókagomba krémleves.





Hozzávalók:

20 dkg mirelit rókagomba,ha nincs éppen friss.
2 ek vaj
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
3 db burgonya
5 dk felkockázott kolozsvári szalonna
1 evőkanál szójaszósz
1 kis csokor petrezselyem
só,frissen őrölt bors.
1 liter zöldségalaplé
1 dl tejszín

Elkészítése..

A vajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát,majd kivesszük a serpenyőből,és az apróra vágott hagymával folytatjuk.Szintén lepirítjuk,majd a tisztított zöldségeket felkarikázzuk, illetve kockázzuk a burgonyát és a hagymára dobjuk.Sózzuk,borsozzuk,ízesítjük a szójaszósszal.A gombát megmossuk,és azt is hozzáadjuk.Felengedjük az alaplével,és a szalonnát belekeverjük.felforraljuk,és 20 percig főzzük.A gombából kiveszünk pár darabot,és a többi levest turmixoljuk.Ezután dúsítjuk tejszínnel,majd a gombákkal kínáljuk. Vágott petrezselyemmel megszórjuk.