2015. szeptember 14., hétfő

Áfonyás croissan puding.

NAGYON KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ DESZERTET KÉSZÍTETTEM A MINAP. OLCSÓN HOZZÁJUTOTTAM NÉMI FRISS KÉKÁFONYÁHOZ,ÉS AZT GONDOLTAM ÖSSZEDOBOK EGY KIS FELFÚJTAT.A MÉLYHŰTŐBEN VOLT ELTÉVE 5 DB VAJAS CROISSANOM.ELŐVETTEM A SÜTŐFORMÁT,ÉS GYORSAN NEKILÁTTAM,HOGY VACSORÁRA ELKÉSZÜLJÖN.AKI SZERETI, AZ VANÍLIASODÓT IS KÍNÁLJON HOZZÁ.NEKEM ÍGY IS JÓ  VOLT.KIADÓS,ÉS FINOM.










Hozzávalók:

10 dkg kékáfonya

5 db vajas croissan
2 dl tejszín
2 dl tej
10 dkg cukor
1 kk vaj
4 db tojás
1 csomag valódi vaníliaszirup Dr Oetkeres
csipet só
kevés pirított mogyoró,vagy dió őrölve
porcukor a szóráshoz.

Elkészítése:


A sütőformát 20 cm-eset kivajazom,és darált pirított mogyoróval megszórtam.A croissanokat felkarikázom,és a formát megtöltöm.Az áfonyákat megmosom,és rászórom a croissanokra elosztva mindenhova kerüljön belőle.A tejszínt a tejjel tojásokkal cukorral,sóval,és vanília sziruppal jól elkeverem egy habverővel,és ráöntöm a croissanokra.Előmelegített sütőbe teszem, és 180 fokon sütöm 25 percig, alsó- felső sütésen elktromos sütőben, amíg szépen meg nem pirul.Hűlés után porcukorral megszórva  szeletelve tálalom.



Kapros túrós lepény.



Hozzávalók
Tészta
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
Töltelék
50 dkg túrót
3 db tojássárgája
kevés só
2 dl tejföl
1 csomó frissen vágott kapor
3 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor




Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. ) A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 160 fokon megsütjük 25 perc alatt. Légkeverékes sütőben. Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.