2015. április 23., csütörtök

Majonézes kukoricasaláta füstöltsajttal.



Van olyan nap,amikor az embernek kell egy kis kényeztetés saláták terén.Nem igazán vagyok nagy híve a majonézes  dolgoknak, de a kukoricát meg egyszerűen kerülöm.Unokám kedvére készítettem el, ezt az egyszerű, de nagyszerű salátát , mert velem ellentétben ő imádja a sárga édes kis magvakat.

Hozzávalók:

25 dkg konzerv kukorica
15 dkg kimért valódi joghurt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
15 dkg füstölt sajt
1 ek porcukor
2 db salottahagyma
1 kis csokor  12 szál metélőhagyma (snidling)
só,bors
1 szál újhagyma
1 kk limecitrom leve

Elkészítése:

A kukoricáról a levét leöblintjük, és egy tálkába borítjuk. A salottahagymákat felszeleteljük kockára,és a sajtot is.Az újhagymát felkerikázzuk a zöldjével együtt,és a snidlingnek a felét is. Ezután belekeverjük a kukoricába, és az öntetet elkészítjük. A tejfölt, és a majonézt a görögjoghurttal simára  keverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd a citrom levével pikánssá tesszük. A kukoricás keverékkel összedolgozzuk, és a sajtot is lazán hozzávegyítjük.Snidlinggel diszítjük,és jól behűtve bagettel,vagy kedvenc péksütinkkel fogyasszuk. Azomban sülthús mellé is kiváló kisérő egy könnyű vacsorára.