2015. április 1., szerda

Tejszínes zöldborsó krémleves.



Tejszínes zöldborsó krémlevest készítünk aminek előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg zöldborsó
1/2 fej vöröshagyma
1 liter csirkehúsalaplé
2 dl tejszín
3 ekanál margarin
bors
5 dkg eidami füstöltsajt reszelve
5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
1 csipet szerecsndió reszelve.

 Elkészítése:
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót,és kevergessük,majd öntsük fel az alaplével,és főzzük 15 percig.Amíg fő a borsó,  a felcsíkozott sonkát, rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal,  pirítsuk meg.A levest
 turmixoljuk össze,  2 dl főzőtejszínt öntsünk  bele. Ezzel egyet forraljunk még,sózzuk,borsozzuk,és reszeljünk bele szerecsendiót és máris tálalhatjuk a levest.
Betétnek reszelt sajtot ,és sonkacsíkot teszünk a levesbe.