2015. március 2., hétfő

Medvehagymás-olivás-túrós papucs.

o
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
1+1 db tojássárgája
só,bors, 1 tk fokhagymapor
1 kisüveg olajbogyó paprikával töltött
1 ek vágott medvehagyma.
1 csomag 40 dkg-os leveles tészta.

Elkészítése:

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra.A túrót az egyik tojássárgájával , és a fűszerekkel medvehagymával összekeverjük.A tésztából kisebb téglalap alakú darabokat vágunk,és a közepére halmozunk a túrós töltelékből.A széleit megkenjük tojásfehérjével,vagy csak vízzel,és a két csücskét egymásra hajtjuk.A két ellenkező oldalra tűzünk bele olivabogyót.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,és megkenjük őket tojásárgájával.200 fokos sütőben pirosra sütjük kb 20 perc.