2015. augusztus 3., hétfő

Erdészcsirke gnocchival.




Hozzávalók
4 személynek:

40 dkg  csirkemellfilé
10 dkg erdei gombakeverék
1 db vöröshagyma
1 db  hegyes piros paprika
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
őrölt pirospaprika
1-2 ág kakukkfű lecsipkedve
1 dl fehérborbor

A gnoccihoz:

30 dkg nagyobb burgonya
1 tojássárgája
5 dkg liszt

vaj

Elkészítés:

A mellfiléket apró kockára vágom. A felaprított hagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat, majd a felszeletelt gombát. Sózom,borsozom és a paradicsomot felkockázva a paprikával összekeverem.Kicsit párolom, majd fűszerpaprikával megszórom. Fűszerezem a kakukkfűvel, öntök rá bort, s fedő alatt puhára főzöm.1 kanál liszttel lehet sűríteni,de nem feltétlenül szükséges.

 Közben a krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom,  ujjnyi vastagságúra sodrom, majd 2 centis darabokra vágom,formázom villával. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

 A puhára párolódott gombás hússal a gnoccival  tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése