2015. június 2., kedd

Banán Monique módra.










Hozzávalók:

A "habcsók"banánhoz
5 darab tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
9 dkg porcukor
2 dkg étkezési keményítő
1 evőkanál vanília aroma
A töltelékhez
10 dkg kristálycukor
3 dkg vaj
5 dl zsíros habtejszín
A tetejére
3 darab banán
20 dkg ét vagy tejcsokoládé.



Elkészítés:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük. Sima csöves habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, kb. milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra helyezzük dermedni. (Természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik. ) Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat, és a fél deci tejszínt ráöntjük. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük. A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve feldíszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése