2015. május 15., péntek

Túrós-kecskesajtos rakottészta paprikaszósszal.

AZ UNALMAS TÚRÓSTÉSZTÁT,MOST FELDOBJUK EGY KICSIT ÍZLETESEBB PIKÁNS PAPRIKASZÓSSZAL,ÉS NÉMI KECSKESAJTTAL.A KÖZEPÉBE CHORIZO KOLBÁSZT PIRÍTOTTAM ,AMI  A PIKÁNS JELLEGÉT ADJA MEG A TÚRÓS-TEJFÖLÖS  BETÉTNEK.





HOZZÁVALÓK:
4 személyre
1 csomag tagliatelle tészta
1 db tojás
25 dkg krémes tehéntúró
15 dkg Chorizo kolbász
1 tk vaj
só,bors ízlés szerint
2 dl tejföl 20%-os
10 dkg görög krémes joghurt
10 dkg President krémes kecskesajt


 A paprikaszószhoz:

1 ek olaj
1 db tisztított vöröshagyma
1 db kisebb kosszarvú paprika
1 tk fűszerpaprika ( enyhén csípős)aki szereti
1 gerezd fokhagyma tisztítva
só, bors
3 ek pardicsomszósz
kevés víz,és étkezési keményítő a sűrítéshez 1 evőkanállal.

Elkészítés módja:

A tésztát lobogó sós  vízben Al'dentére főzzük,majd leszűrjük,és félretesszük.
Egy négyszögletű sütőformát vajazzunk ki,és a tészta felét terítsük el benne.Ezután a túrót morzsoljuk rá,és sózzuk meg.Az 1 dl  tejfölt a tojással, a joghurttal,meg sóval keverjük jól el   egy villa segítségével.A kolbászt vágjuk apró kockára,és egy kis  serpenyőben a felforrósított  vajon süssük ropogósra.Ezt is terítsük el a túróra,és öntsük rá  a tejfölös keveréket.Tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.,és a maradék tejfölt a dobozból.Forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
Elkészítjük a paprikás szószt.A  hagymát felkockázzuk,és olajon lepirítjuk,majd a fokhagymát is belereszeljük.A paprikát vékonyra szeljük,és tesszük hozzá.Sózzuk,borsozzuk,és lesütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával,és a paradicsommal felöntjük,egy kevés víz hozzáadásával .Felfőzzük,majd szűrőn átpaszírozzuk.Azon forrón tálaljuk a  négyfelé szelt tésztanégyzet mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése