2015. május 18., hétfő

Rosé kacsamell medvehagymás gnoccival lilakáposztával.


A medvehagyma szezon utolsó darabjait használtam fel ehhez a kiváló burgonya nudlihoz,mely az olaszok kedvelt  gnoccija ihletett meg.Nagyon ízletes fogást lehet kihozni pár csodás hozzávalókból,így a lilakáposzta zamatos savanykás íze,mely a bortól kapta finom aromáját.A roséra sütött kacsamell mellé tökéletesen passzolt.Egyszerű,mégis ünnepi fogássá válhat.




Hozzávalók:

2 db tisztított kacsamellfilé bőrös
só,bors
40 dkg puhára főtt sárga lisztes burgonya
10 dkg medvehagyma
2 ek vaj
só,fehérbors,szerecsendió
5 ek liszt
1 db lilakáposzta kisebb csíkokra vágva
só,köménymag vörösbor,szegfűszeg őrölt
1 ek barnacukor
2 ek olaj


Elkészítés módja:

A gnoccihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, és a borssal kevés reszelt szerecsendióval, és az apróra vágott  medvehagymával eldolgozom, és a liszttel közepesen kemény tésztát készítek. Fazékban sós vizet forralok,és a gnoccikat amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm,és vajra teszem. A kacsamellet a bőrös felével lefelé megsütöm félig, és a másik felén is, majd sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom.A káposztát amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom.Sózom, és köménymaggal , meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom.Akkor jó ha szép fényes színe marad,de nem esik össze.A kacsamellett felszeletelem,és a gnoccival,meg a káposztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése