2015. május 6., szerda

Ananászos túrós pite.

Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni.A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.












Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dl tejföl,vagy görög joghurt (az jó sűrű)
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg zsíros tehéntúró
25 dkg krémes túró
3 tojás
10 dkg porcukor
1-2 ek tejföl
1 kezletlen citrom reszelt héja
1 ek búzadara
30 dkg aprított konzerv ananász
1 tasak vaníliás cukor,vagy 1 ek vanília aroma

Elkészítés módja:

A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük,és a dagasztókarral  összedolgozzuk sima tésztává.
A hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csomagolva.
A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral,vaníliával a citrom héjával a búzadarával eldolgozzuk. A tojások fehérjét habnak felverjük, majd óvatosan elkeverjük a túróval, majd  hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt.180 fokra előmelegítjük a sütőt.A tésztát elővesszük a hűtőből,és két 25x35 cm-es lapnak kinyújtjuk.Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával.Villával megszúrkáljuk a tészta tetejét.30 perc alatt készre sütjük,170 fokon, és hagyjuk kihűlni, majd kockázzuk fel,és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliáscukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése