2015. március 10., kedd

Szalonnás-lilahagymás-sajtos omlett.

  1. Reggelire néha muszáj kiadósabb finomságot készíteni,mert a férjem a tojásos ételeket szereti.Nekem a koleszterinem miatt tartózkodnom kell,és ritkábban fogysztok efféle  reggelit.Sajnos nem mindíg sikerül olyan szépre az omlettem,de ez az ízén nem változtat,mert ugyanolyan finom.



Hozzávalók:
8 tojás, 1 dl tejszín, 2 evőkanálnyi reszelt sajt,1 ek vaj, 10 dkg sovány füstölt kolozsváriszalonna, 2 nagyobb  db lilahagyma, só, bors. A tálaláshoz madársaláta,és 2 db paradicsom.
Elkészítése:
 1. A szalonnaszeleteket csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk,és vékony szeletekre vágjuk.
 2. 1 kevés vajon a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk,majd a hagymát is hozzákeverjük.Egyenletesen pirítjuk őket.
 3. Közben a tojásokat a tejszínnel, sóval és borssal felverjük, majd a reszeltsajttal is. Majd a szalonnás-hagymás keverékre öntjük.A szélétől befelé igazgatjuk a fakanállal a szalonnás keverékkel,hogy egyenletesen süljön,de ne törjük össze a tojást.
 4.Az egyik oldalát ráhajtjuk a másikra,és lapáttal kiemelve a  salátával, és a paradicsommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése