2015. március 11., szerda

Elegáns croissant-felfújt az ezeregyéjszaka ízeivel.



Hozzávalók:
5 db vajas croissan ( töltelék nélkül)22 cm-es tortaforma ( lásd a képen)
1 tk rózsavíz
1 ek narancslé
3 dkg mazsola
3 ek vaníliaaroma
3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
2 dl zsíros tej
10 dkg fehércsokoládé aprítva
4 nagy tojás
18 dkg barna cukor
1 citrom reszelt héja
porcukor a szóráshoz.

Elkészítése:

A croissantokat  négyfelé vágjuk és a kivajazott formába szép sorba helyezzük.Locsoljuk meg a narancslével,és rózsavízzel,szórjuk rá a tisztított mazsolát,amit előtte vaníliaaromába áztattunk.

Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel,és a csokoládét adjuk hozzá,majd már levesszük a tűzhelyről,és hagyjuk 3 percig állni.Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig , míg a csokoládé feloldódik benne, aztán  apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez.Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre.Süssük 40 percig 160 fokos sütőben,addig míg szépen megemelkedik,és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése