2015. február 24., kedd

Mimóza tojássaláta

Lajos Mari receptje.


Hozzávalók:

4 szem közepes alma
1 dl citromlé
10 dkg sajt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
só,bors, ízlés szerint
5 szál  újhagyma
6 kemény tojás
1 csomag olaszos salátakeverék
1 db paradicsom a diszítésnek

Elkészítése:

Meghámozunk 4 közepes méretű almát,a kis lyukú reszelőn lereszeljük,s rögtön meglocsoljuk a citromlé felével,nehogy megbarnuljon.Hozzáadjuk a sajtot,amit nagy lyukú reszelőn szeltünk le,a majonézt,a tejfölt kedvünk szerint sózzuk,borsozzuk,és jól összekeverjük. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a maradék citromlével meglocsoljuk.A főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik két tojásnak a fehérjét lereszeljük, a sajtos almás krémhez keverjük,a sárgájákat félretesszük.Egy nem túl mély tálat kibélelünk olasz salátakeverékkel,belesimítjuk a krém kétharmad részét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás és hagymakarikákkal,amíg csak hozzávalókból tart.A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük , a saláta tetejére szórjuk,mintha megannyi mimózavirág lenne.Alufóliával letakarjuk és 1-2 órára a hidegre tesszük.Előételként is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése